notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Ons zorgaanbod

Chronische huidaandoeningen met ontstekingskarakter zoals psoriasis en neurodermitis, maar ook chronische jeuk vormen voor vele mensen een belasting, zowel lichamelijk als psychisch. Bij deze en vele andere huidziekten bereiken wij met onze behandelingen blijvende verbeteringen.

Onze natuurlijke geneesmiddelen - zwavelhoudend mineraalwater en warme zoutwaterbaden - vormen samen met de grootste verzameling lichttherapeutische apparaten van Europa het fundament voor een geslaagde balneofototherapie. Daarbij ondergaan de patiënten na een genezend bad een persoonlijk op hen afgestemde lichttherapie. Met deze behandelingen worden zelfs hardnekkige en vaak als therapieresistent aangeduide aandoeningen als psoriasis en eczematische ziekten teruggedrongen.

In de afgelopen jaren is op het gebied van dermatologie veel vooruitgang geboekt. Daardoor kunnen wij onze patiënten, behalve medische behandelwijzen die hun effectiviteit als sinds jaar en dag hebben bewezen, ook de modernste therapeutische methoden aanbieden. Via klinisch onderzoek geven wij geïnteresseerde patiënten toegang tot innovatieve dermatologische therapievormen. (Focus op chronische inflammatoire huidziekten zoals psoriasis, neurodermatitis, rosacea en nog veel meer). Als onderdeel van onze talrijke onderzoeksprojecten (ook in nauwe wetenschappelijke samenwerking met de Universitaire Huidkliniek van Münster), zijn we bijvoorbeeld betrokken bij de onderwerpen psoriasis, chronische (met "m" aan het einde) jeuk (jeuk) zoals prurigo en huidtumoren zoals zwart en wit Huidkanker en huidlymfoom bij revalidatie.

Ons aanbod aan medische behandelingen wordt gecompleteerd door  ambulante operatieslasertherapie en esthetische correcties. Wij hebben daarnaast speciale competenties op het gebied van diagnose en de therapie van allergieën, huidtumoren en chronische wonden.

De afdeling dermatologie bestaat uit de kliniek voor acute zorg, de revalidatiekliniek en de afdeling ambulante zorg.

Het team dermatologen

Het team dermatologie van de Fachklinik Bad Bentheim onderkent volledig de waarde van de lange traditie van intensieve balneofototherapie. Leidinggevend arts Dr. med. Athanasios Tsianakas en zijn team vullen deze traditionele behandelingsmethoden aan met moderne medische wetenschap. Onze artsen nemen regelmatig deel aan interdisciplinaire en dermatologische bijscholingen, verzorgd door vakinhoudelijk deskundigen.

Ervaren medewerkers ondersteunen u bij fysische therapie en zalf- en wondbehandelingen. Ook geven wij advies op sociaalrechtelijk gebied en bieden wij psychologische begeleiding. Daarnaast draagt de nauwe samenwerking met de afdelingen interne geneeskunde-reumatologie en orthopedie bij aan de verlichting van klachten bij aandoeningen van het beenderstelsel.

De leiding van onze afdeling dermatologie

Leidinggevend arts

© Nikolai Wolff

PD Dr. med. Athanasios Tsianakas

Dermatologe, Venerologe, Allergologe
Medikamentöse Tumortherapie

Zusatzqualifikation: Allgemeine Dermatologie, chronische-entzündliche Hauterkrankungen, unter anderem Psoriasis, Atopisches Ekzem (Neurodermitis), chronischer Juckreiz (Pruritus), Dermato-Onkologie, klinische Studien (Prüfarzt für klinische Studien nach ICH-GCP)

Senior artsen

© Markus Löchte

Anke Plate

Dermatologin (Schwerpunkt chronisch-entzündliche Hauterkrankungen, Allergologie), Leitung Dermatologische Akutklinik, Prüfärztin für klinische Studien (ICH-GCP)

© Nikolai Wolff

Lasse Amelunxen

Dermatologe (Schwerpunkt chronisch-entzündliche Hauterkrankungen, Rehabilitation), Leitung Dermatologische Rehabilitationsklinik, Prüfarzt für klinische Studien (ICH-GCP)

© Markus Löchte

Armina Schulte

Dermatologin, Allergologin
Schwerpunkt klinische Studien, ästhetische Dermatologie

Zelfhulpgroepen en medische beroepsverenigingen

Wij stemmen onze behandelingen voortdurend af op de aanbevelingen van de medische beroepsverenigingen, die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn lid van de regionale psoriasis-netwerken Psonet Münsterland, Psonet Osnabrück en het Psoriasis-Praxisnetz Süd-West. Wij onderhouden intensief contact met patiëntenorganisaties. Meer informatie over zelfhulpgroepen en beroepsverenigingen vindt u hier:

Indicaties voor huidziekten

Onze therapieën omvatten het volledige spectrum van de conservatieve dermatologische behandelingen.

Behandeling © Nikolai Wolff

Traditioneel richten onze behandelingen zich hoofdzakelijk op de veel voorkomende huidziekten psoriasis en atopisch eczeem (neurodermitis). Wij hebben tientallen jaren ervaring met de behandeling van deze aandoeningen. Daarnaast behandelen wij met veel succes een groot aantal andere huidziekten. Hier vindt u daarvan een selectie:

Dermatologische aandoeningen

 • Psoriasis vulgaris
 • Psoriasis palmoplantaris
 • Psoriasis palmoplantaris pustulosa
 • Psoriasis pustulosa
 • atopisch eczeem
 • contacteczeem
 • hand- en voeteczeem
 • ulcus cruris
 • basaalcelcarcinoom (basalioom)
 • plaveiselcelcarcinoom (spinalioom)
 • maligne melanoom
 • bullous pemphigoid
 • pemphigus vulgaris
 • Dermatitis herpetiformis Duhring
 • sclerodermie
 • dermatomyositis
 • lupus erythematodes
 • scleroedeem van Buschke
 • erysipelas (wondroos)
 • herpes zoster (gordelroos)

Omdat vele huidaandoeningen zijn geassocieerd met gewrichtsontstekingen en ontstekingen van weke delen, profiteren onze patiënten van onze intensieve samenwerking met de specialistische afdeling reumatologie van onze kliniek. Voorbeelden hiervan zijn de aandoeningen psoriasis-artritis en sclerodermie. De reumatologisch-interngeneeskundige diagnostiek vindt binnen onze eigen instelling plaats.

Vanzelfsprekend behandelen wij ook kinderen en jongeren. Ook wat dit betreft beschikken wij over uitgebreide deskundigheid.

Contact

Wij zijn er voor u - neemt u gewoon contact met ons op!

Kliniek voor Dermatologie

PD Dr. med. Athanasios Tsianakas

Specialist voor huidziekten en seksueel overdraagbare aandoeningen
Allergologe

Secretariaat Dermatologie

Kerstin Egbers
Telefoon +49 (0)5922 74-5210
Fax +49 (0) 5922 74-745210
E-mail: dermatologie@fk-bentheim.de
E-mail: k.egbers@fk-bentheim.de

Ambulanz

Telefoon +49 (0)5922 74-5270
Fax +49 (0)5922 74-5271
E-mai: ambulanz-dermatologie@fk-bentheim.de

Akutklinik

Telefoon +49 (0)5922 74-5250
Fax +49 (0)5922 74-74 5250
E-Mail: akut-dermatologie@fk-bentheim.de

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m vr 8:00–16:00 uur