notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Preventie met feelgood-factor

Preventieve kuur © Tristan Vankann

Met de door uw kuurarts voorgeschreven therapeutische behandelingen meldt u zich bij ons in de Fachklinik. Samen met u wordt bij de afsprakenbalie in gebouw 6 een therapieplan opgesteld. Alle voorgeschreven behandelingen, zoals baden, pakkingen, heilgymnastiek en elektrotherapie, worden verzorgd door onze afdeling fysische therapie. Een groot deel van onze behandelingen is gebaseerd op onze natuurlijke therapeutische middelen: zwavelhoudend mineraalwater en warme zoutwaterbaden.

Informatie over de kuurartsen ter plaatse kunt u opvragen bij de VVV Bad Bentheim of bij de Fachklinik. Bij dermatologische indicaties worden de behandelingen uitsluitend voorgeschreven en bewaakt door ter plaatse gevestigde dermatologen.

Informatie over de preventieve ambulante kuur

Preventieve ambulante kuren en revalidatiekuren duren doorgaans drie weken. Wanneer dit medisch noodzakelijk is, bestaat de mogelijkheid de behandeling en het verblijf te verlengen.

Anders dan bij een stationaire opname (revalidatie) heeft u bij een preventieve ambulante kuur vele keuzemogelijkheden. Samen met uw huisarts of specialist heeft u alle vrijheid te kiezen voor een erkend kuuroord, een daar gevestigde kuurarts en een logeeradres ter plaatse.

Wij adviseren u, voordat u zich voor een kuur aanmeldt, altijd eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te vragen of de kuur voor vergoeding in aanmerking komt!

Omdat ambulante therapieën in vergelijking met stationaire therapieën voor de zorgverzekeraar vaak goedkoper zijn, is het meestal gemakkelijker toestemming te krijgen voor een preventieve ambulante kuur dan voor een stationaire revalidatie. Mocht uw aanvraag toch worden afgewezen, dan kunt u vanzelfsprekend op eigen kosten aan de kuur deelnemen. Wel moet u er dan rekening mee houden dat u, wanneer u werkzaam bent, daarvoor waarschijnlijk vakantiedagen moet opnemen. Of u voor een preventieve ambulante kuur, waarvoor de zorgverzekeraar wel toestemming heeft verleend, ook vakantiedagen moet inzetten, kunt u het beste bij uw werkgever navragen.

De toeristenbelasting (Kurtaxe) moet u altijd zelf betalen.

Ons dringende advies is contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voordat u zich voor een preventieve ambulante kuur aanmeldt! De zorgverzekeraar kan u meedelen of deelname aan de kuur voor vergoeding in aanmerking komt en hoe u de eventuele vergoeding daarvoor kunt aanvragen.

Adressen van onderkomens in en om Bad Bentheim vindt u op de lijst van logeeradressen Bad Bentheim of bij de  VVV Bad Bentheim.

Houd er rekening mee dat:

Wij bieden op dit moment slechts in beperkte mate ambulante preventieve kuren aan en vragen u hiervoor een afspraak te maken met patiëntenadministratie, telefoon +49 5922 74-3131.

Erkende kuurartsen

Geregistreerd bij de Kassenärztliche Vereinigung

Dr. med. Alfred Rötting

Allgemeinarzt – Sportmedizin

Rheiner Straße 11
Telefon: (05922) 2088
www.arzt-bad-bentheim.de

Dr. med. Hartmut Ständer

Facharzt für Haut- und Geschlechtskrankheiten, Allergologie

Paulinenweg 1
Telefon: (05922) 1466
www.derma-badbentheim.de

Dr. med. Heiner Walles

Internist

Rheiner Straße 11
Telefon: (05922) 2088
www.arzt-bad-bentheim.de