notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

Voordat een preparaat officieel wordt toegelaten eist de wetgever dat praktijkonderzoek plaatsvindt zodat kan worden bewezen dat het nieuwe geneesmiddel veilig en effectief is. Dit biedt patiënten die aan het onderzoek deelnemen de mogelijkheid nieuwe preparaten te gebruiken nog voordat deze officieel zijn toegelaten. In onze ambulante onderzoekskliniek, die deel uitmaakt van onze dermatologische kliniek, worden de patiënten daarbij intensief medisch begeleid.

U kunt rechtstreeks bij ons navraag doen naar onderzoeksprojecten die voor u wellicht in aanmerking komen. Ook kunt u zich laten registreren in onze databank zodat wij bij toekomstige onderzoeksprojecten gericht contact met u kunnen opnemen. Daarvoor kunt u zich telefonisch bij ons melden onder nummer + 49 5922 74-5270.

Kantoortijden:
Maandag en dinsdag: 08.00 - 12.30 uur en 13.00 - 18.00 uur
Woensdag: 09.00 - 12.30 uur en 13.00 - 15.00 uur
Donderdag: 08.30 - 12.30 uur en 13.00 - 15.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 12.30 uur

Belangrijkste onderzoeksgebieden

 • Huidaandoening met ontstekingskarakter zoals psoriasis, neurodermitis (atopisch eczeem), rosacea, acne vulgaris etc.
 • Chronische jeukklachten (pruritus) zoals prurigo
 • Witte huidkanker (bijv. voorstadia zoals chronische lichtschade aan hoofd en gezicht, de zgn. actinische keratosen)
 • Cosmetisch onderzoek (laserbehandeling, peeling)

Op dit moment lopen aan onze kliniek de volgende onderzoeksprojecten:

PSORIASIS

 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van orismilast bij psoriasis (momenteel rekrutering)
 • Vanaf 10/2022 Fase 4 Onderzoek naar brodalumab bij patiënten met een lichaamsgewicht van 120 kg of meer met een matige tot ernstige vorm van psoriasis
 • Vanaf 10/2022 Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van brodalumab versus ustekinumab bij patiënten van 12 tot 17 jaar met een matige tot ernstige vorm van psoriasis

GEGENERALISEERDE PSORIASIS PUSTULOSA

 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van imsidolimab (ANB-019) bij patiënten met gegeneraliseerde psoriasis pustulosa (momenteel rekrutering)

PSORIASIS PUSTULOSA PALMOPLANTARIS

 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van RIST4721 bij patiënten met psoriasis pustulosa palmoplantaris (momenteel rekrutering)

ARTRITIS PSORIATICA

 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit van secukinumab versus ustekinumab bij patiënten met artritis psoriatica (momenteel rekrutering)

NEURODERMITIS (ATOPISCH ECZEEM)

 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van nemolizumab bij patiënten met een matige tot ernstige vorm van atopische dermatitis (momenteel rekrutering)
 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van lebrikizumab bij patiënten met een matige tot ernstige vorm van atopische dermatitis (momenteel rekrutering)
 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van LEO 152020 bij patiënten met een matige tot ernstige vorm van atopisch eczeem (momenteel rekrutering)
 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van rilzabrutinib bij patiënten met een matige tot ernstige vorm van atopisch eczeem (momenteel rekrutering)

CHRONISCH HANDECZEEM

 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van delgocitinib-crème bij patiënten met chronisch eczeem (momenteel rekrutering)

LICHEN SIMPLEX CHRONICUS

 • Fase 1 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van KM-001 zalf bij patiënten met lichen simplex chronicus (momenteel rekrutering)

CHRONISCHE URTICARIA

 • Fase 1 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van remibrutinib bij patiënten met chronische spontane urticaria (momenteel werving)

ACNE

 • Fase 2 Onderzoek naar de verdraagbaarheid, veiligheid en immunogeniciteit van ORI-A-ce-001 bij volwassen patiënten met acne in het gezicht (momenteel rekrutering)

CHRONISCHE JEUK (PRURIGO)

 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van KPL-716 (vixarelimab) bij patiënten met prurigo nodularis (momenteel rekrutering)
 • •anaf 08/2022 Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van INCB054707 bij patiënten met prurigo nodularis

ROSACEA

 • Vanaf 07/2022 Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van DFD-029 bij patiënten met een matige tot ernstige vorm van papulopustuleuze rosacea

BULLEUS PEMFIGOID

 • Fase 3 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van benralizumab bij patiënten met bulleus pemfigoïd (momenteel rekrutering)

ULCUS CRURIS

 • Fase 2 Onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van Allo-APZ2-CVU bij patiënten met chronische veneuze ulcus cruris (momenteel rekrutering)

 

Wetenschappelijke hoofdthema’s

Samen met onze samenwerkingspartner, de huidkliniek van de universiteit Münster, houden wij ons ook in ons wetenschappelijke werk voornamelijk bezig met de thema's psoriasis, chronische pruritus (jeuk), in het bijzonder prurigo, en lymfomen van de huid (cutaan lymfoom).

Doel van ons onderzoek is de wetenschappelijke evaluatie van de therapeutische behandelingen die tijdens een revalidatie worden gegeven. Daarbij onderzoeken wij onder meer welk effect de behandelingen hebben op de kwaliteit van leven en de ernst van ziekteverschijnselen bij de genoemde huidaandoeningen. Onlangs zijn onze onderzoeksresultaten over het thema revalidatie en cutaan lymfoom gepresenteerd tijdens een groot congres over huidkanker op 22 september 2017 in Mainz.

Mehr Infos

Het cutane T-cel-lymfoom met zijn meest voorkomende vorm mycosis fungoides komt bij mensen vanaf 45 jaar duidelijk steeds vaker voor. Dit betekent dat een groot deel van deze patiënten tot de werkende bevolking behoort. Voor deze patiënten vormen de diagnose en de behandelingen, bijv. systemische PUVA of een interferontherapie, vaak een zware lichamelijke en psychische belasting. In tegenstelling tot andere oncologische aandoeningen, zoals het maligne melanoom, wordt bij cutaan T-cel-lymfoom vaak niet aan de optie van revalidatie in gedacht. In de nu geldende richtlijnen wordt deze mogelijkheid zelfs helemaal niet vermeld. Het algemene doel van revalidatie is het voorkomen of verlichten van lichamelijke, psychische, sociale en beroepsmatige belemmeringen en zo mogelijk een blijvende re-integratie in het beroepsleven.

Onze kliniek is onder meer op het gebied van het cutane T-cel-lymfoom gespecialiseerd. Wij bieden onze revalidatiepatiënten een uitgebreide interdisciplinaire behandelingsstrategie. Deze omvat, naast dermato-oncologische zorg en patiëntenvoorlichting, ook de inzet van psychologen, sociaal werkers, fysio- en ergotherapeuten en vele andere vormen van begeleiding. Onze expertise op het gebied van dermato-oncologie maakt het goed mogelijk de vaak lang durende therapieën, zoals PUVA etc., ook tijdens het revalidatietraject voort te zetten.

Bij de door ons behandelde patiënten met cutaan T-cel-lymfoom hebben wij een groot aantal parameters geëvalueerd, bijvoorbeeld over de kwaliteit van leven, over hoe actief de ziekte is, de patiënttevredenheid en de re-integratie in de beroepsuitoefening. Het resultaat: de revalidatie heeft de patiënten duidelijke voordelen opgeleverd. Dit duidt erop dat revalidatie die plaatsvindt in een centrum met dermatologisch-oncologische deskundigheid, dat een ononderbroken voortzetting van de oncologische therapie kan garanderen, zeer zinvol is.