notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

In de kliniek wordt, bijvoorbeeld op routebordjes, een aantal afkortingen gebruikt:

 • BMT = Bentheimer Mineraltherme
 • KMH = Kurmittelhaus
 • TTZ = Trainingstherapie Zentrum (Trainingstherapiecentrum)
 • HdG = Haus des Kurgastes
 • ZPT = Zentrum für Physikalische Therapie

U ontvangt uw overzicht met de afspraken voor de eerste week op uw dag van aankomst uiterlijk 's avonds in uw postvak. In de weken daarna krijgt u uw afsprakenkalender elke vrijdag rond 19:30 uur in uw postvak afgeleverd. Wij verzoeken u door de week tussendoor ook regelmatig in uw postvak te kijken, zodat u tijdig op de hoogte bent van eventuele wijzigingen in uw afspraken. Met uw vragen of wensen tot wijziging kunt u contact opnemen met uw behandelend arts.

Uw afspraken met de arts (dermatologisch, reumatologisch, orthopedisch of cardiologisch) vindt u in uw afsprakenkalender.

De afvalbakken in de gebouwen en de kamers worden op werkdagen (maandag t/m zaterdag) geleegd. Wij verzoeken u zelf voor de afvoer van karton, papier, kranten en glas te zorgen. De inzamelcontainers voor papier en glas staan op de etages in de diverse gebouwen. Mocht u voor uw eigen medicatie injectienaalden e.d. gebruiken, dan ontvangt van het verplegend personeel een gele veiligheidscontainer waarmee dit afval veilig en hygiënisch ingezameld kan worden. Wij verzoeken u voor dergelijk afval uitsluitend deze container te gebruiken

Het gebruik van alcohol binnen onze instelling is strikt verboden. Overtreding van het alcoholverbod kan tot onmiddellijk ontslag leiden.

B

Bij het kindertrefpunt kunt u een babyfoon lenen.

Het "thermaalbad" is een voorziening van de Fachklinik Bad Bentheim en is toegankelijk voor onze patiënten en voor bezoekers van buiten de kliniek. Als patiënt mag u dagelijks drie uur gratis in het sport- en buitenbad van de mineraalthermen zwemmen. Daarvan uitgezonderd zijn speciale evenementen zoals de maandelijks plaatsvindende Aqua-Night. De arts moet toestemming voor dit gratis gebruik hebben gegeven .

Wij verzoeken u geen bestek en/of serviesgoed vanuit de eetzaal naar uw kamer mee te nemen.

De mogelijk bestaat dat u voor uw bezoekers in onze instelling aparte kamers of extra bedden boekt. Neemt u hiervoor contact op met de hoofdkassa.

Eigen bijdrage

Vazen staan in vazenkast op de 1e verdieping van gebouw 3 en op de begane grond van gebouw 5.

 

 

Van maandag t/m woensdag tussen 10:30 en 12:00 uur kunt u in de bibliotheek een boek komen lenen. De bibliotheek bevindt zich in de verblijfsruimte in gebouw 5.

Alle brandblussers zijn genummerd. Zij bevinden zich in alle gebouwen op strategisch belangrijke plaatsen.

c

Café Solé bevindt zich in het bestuursgebouw in het verbindingsdeel tussen gebouw 5 en gebouw 3. Hier kunt u in een gemoedelijke sfeer uw keuze maken uit een uitgebreid assortiment gebak. De openingstijden zijn hier aangegeven.

Conferentieruimtes bevinden zich in het Huis van de Kuurgast en in gebouw 3.

Cosmetica zijn verkrijgbaar tegenover de "Bentheimer Mineraltherme" in gebouw 6. De openingstijden staan vermeld op het daar hangende plakkaat.

De ruimte voor creatieve activiteiten bevindt zich in het Huis van de Kuurgast. Hier kunt u onder begeleiding sieraden en andere kunstvoorwerpen maken. Voorkennis is niet nodig. De actuele openingstijden zijn bij deze ruimte aangegeven. Graag aanmelden bij de receptie.

D

Dieetadvies vindt plaats op persoonlijk verzoek of op verwijzing van de arts. De tijden worden door de afsprakenbalie vastgesteld.

De instructiekeuken geeft praktische tips over het bereiden van een dieetmaaltijd en over moderne voeding. Informatie over de actuele tijden ontvangt u in het kantoor van de eetzaal waar u zich ook kunt aanmelden.

De volgende maaltijdsoorten worden standaard aangeboden: volledige maaltijd, magere maaltijd, cholesterolarme maaltijd, vegetarische maaltijd, dieet in geval van diabetes mellitus. Met allergieën en overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen wordt op instructie van de arts rekening gehouden.

Niet ver van de presentatieruimte in gebouw 5, links naast de bibliotheek, bevindt zich een automaat met koude dranken. U vindt daar ook een automaat met warme dranken. Verder is er een automaat met warme dranken in de entreehal van de "Bentheimer Mineraltherme". Daarnaast staat in het Trainingstherapiecentrum een waterkoeler.

E

Indien u voor uw stationaire verblijf een eigen bijdrage moet betalen, dan zal de patiëntenadministratie u daarvoor een week voor vertrek een schriftelijke rekening sturen. Wij verzoeken u in dat geval het bedrag op korte termijn bij de hoofdkassa te voldoen.

Informatie over evenementen vindt u in de wekelijks verschijnende evenementenkalender of op het prikbord. Wanneer korting voor kuurgasten geldt, dan kunt u daarvoor een kuurkaart/gastenkaart verkrijgen bij de receptie.

F

Bij de receptie kunt u tegen een vergoeding een fax versturen.

Wij verzoeken u uw meegebrachte fiets te plaatsen in de fietsenstalling op het terrein van de kliniek. Wij adviseren u uw fiets goed tegen diefstal te beveiligen. U kunt voor de duur van uw verblijf ook een afsluitbare fietsbox huren. Informatie hierover krijgt u bij de hoofdkassa.

Bij de receptie kunt tegen een vergoeding een fiets huren.

De kliniek, de gemeente en de zorgverzekeraar AOK organiseren in het zomerseizoen begeleide fietstochten. De data waarop deze plaatsvinden staan in de wekelijks verschijnende evenementenkalender aan het prikbord.

In de conferentieruimte in gebouw 5 kunt u samen met anderen kijken naar films en sportuitzendingen (tenzij deze ruimte vanwege officiële bijeenkomsten gesloten is). Wilt u daar naar het tv-avondprogramma kijken, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de receptie.

G

U kunt voor de tijd dat u in de kliniek verblijft een garage huren. Informatie hierover verstrekt de hoofdkassa.

Extra bedden/ligstoelen kunnen tot drie dagen van tevoren worden geboekt bij de hoofdkassa. Uw begeleider kan de hele periode, enkele dagen of ook alleen een weekend bij u overnachten. (Volpension, prijzen kunt u opvragen bij de receptie, Mail of onder +49 (0)5922 74-0.)

De gebeds- en bezinningsruimte bevindt zich in de 3e verdieping van gebouw 5. De tijden van de bijeenkomsten vindt u op het prikbord.

De mogelijkheid bestaat van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:30 uur grotere geldbedragen tegen afgifte van een kwitantie in bewaring te geven bij de hoofdkassa.

Data en de tijden staan vermeld op het plakkaat op het prikbord.

Gevonden voorwerpen, die in de gebouwen of kamers zijn achtergebleven, worden door de afdeling beheer gebouw verzameld en in gebouw 3 bewaard. Gevonden voorwerpen die in de "Bentheimer Mineraltherme", in het Trainingstherapiecentrum, in kuurgebouw 1 of 2 (Zonnehuis) blijven liggen, worden ter plaatse verzameld en bewaard. U kunt hierover navraag doen bij de medewerkers van de betreffende afdelingen of bij de receptie.

Iedere maandag en donderdag tussen 06:40 en 08:00 uur kunt zich u in opnamekamer 4 (bij de hoofdingang) laten wegen.

Bij de receptie kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment aan gezelschapsspellen. Voor kinderen worden in het kindertrefpunt speelzakken uitgegeven.

H

De hoofdkassa bevindt zich achter de receptie bij de hoofdingang van de Fachklinik. De openingstijden staan vermeld op het plakkaat rechts naast de deur.

De huisregels van de Fachklinik Bad Bentheim vindt u in de infomap. Verder hangen deze in gebouw 6 bij de repectie, in het verbindingsdeel naar kuurgebouw 1 en in het Zonnehuis. Daarnaast staan deze op onze internetpagina. Wij verzoeken u deze huisregels zorgvuldig te lezen.

Het Huis van de Kuurgast (Haus des Kurgastes) bevindt zich in het kuurpark tegenover het buitenterras van Café Solé. Hier vindt u op de begane grond de educatieve keuken, de dieetadviesruimtes, een ruimte voor creatieve activiteiten, een verblijfs- en leesruimte (haardkamer) met piano, conferentieruimtes, een scholingsruimte en een recreatiezaal met biljart en tafelvoetbalspel.

Noodgeval /alarm

I

Interne informatie ontvangt u bij de receptie, op het prikbord en door regelmatig omgeroepen mededelingen (rond het middaguur) in de eetzaal. De VVV (Tourist Information) beschikt over informatie over de stad Bad Bentheim.

INTERNETVOUCHERS MET VASTE GELDIGHEIDSDUUR

Om gebruik te kunnen maken van internet heeft u een internetvoucher nodig, dat verkrijgbaar is bij de receptie. De geldigheidsduur van het voucher richt zich naar uw behoefte. Er zijn verschillende geldigheidstermijnen. Met een voucher heeft u met uw smartphone, tablet of laptop toegang tot ons draadloze netwerk (WiFi). Daarnaast kunt u met een voucher gebruik maken van twee internetterminals in de wachtruimte van kuurgebouw I.

K

Uw kamer is op de dag van aankomst vanaf 11:00 uur voor u beschikbaar. Wij verzoeken u uw kamer op de dag van vertrek uiterlijk om 7:00 uur te verlaten. Voor uw bezoekers kunt u aparte kamers of extra bedden reserveren. Neem hiervoor contact op met onze hoofdkassa. Een lijst met logeeradressen is bij de receptie verkrijgbaar. Bij de VVV (Tourist-Information Bad Bentheim) en op de informatiezuilen naast het VVV-kantoor vindt u informatie over vrije vakantiewoningen of -kamers in en om Bad Bentheim.

U ontvangt uw sleutel bij de receptie. Daar kan deze ook achtergelaten worden.

De kapsalon bevindt zich naast de kiosk. De actuele openingstijden worden op het plakkaat naast de deur vermeld.

In Bad Bentheim zijn een katholieke, een lutherse, een gereformeerde en een oud-gereformeerde kerk.

Kerkvervoer wordt aangeboden op zondagen en op enkele feestdagen. Het vertrekpunt is bij receptie bij de hoofdingang. De vertrektijd is 9:40 uur naar de protestantse en 10:10 uur naar de katholieke kerk. U dient zich hiervoor wel vooraf aan te melden bij de receptie. De oecumenische groep "Ökumenische Kurseelsorge" verzorgt gebeds- en bezinningsbijeenkomsten in de avond en andere bijeenkomsten. Op het prikbord vindt u hierover meer informatie.

Het kindertrefpunt bevindt zich tegenover ingang noord. Er worden uitsluitend kinderen opgevangen die vooraf zijn aangemeld (via de opnameprocedure).

Veel dingen die u elke dag nodig heeft vindt in de kiosk naast Café Solé. De openingstijden staan op het plakkaat aan de deur.

Het Bentheimer mannenkoor houdt eenmaal per maand op een dinsdag een liederenavond in de zitgroep van gebouw 3. De tijden worden op het prikbord vermeld.

In het kantoor van de eetzaal en op de deur van de dieetinstructiekeuken vindt u meer informatie over de aangeboden cursussen. Deze vinden plaats op donderdagmiddag van 14:30 tot 17:45 uur in het educatieve keuken van het Huis van de Kuurgast. U kunt zich hiervoor in het kantoor van de eetzaal aanmelden.

U kunt tegen vergoeding bij de receptie kopieën maken.

Leesmappen met tijdschriften liggen in de verblijfsruimtes, de wachtkamers van de artsen, in de "Bentheimer Mineraltherme" en het Trainingstherapiecentrum. Meer lectuur is in de kiosk te koop. En natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan onze bibliotheek.

Concerten vinden op zondagen in het concertpaviljoen in het kuurpark plaats. Deze en andere concerten, die worden gehouden in de kuurzaal van het Kurhaus-hotel of in de lobby van gebouw 3, worden aan het prikbord en via de omgeroepen mededelingen aangekondigd.

Deze kaarten kunt u op verzoek bij de receptie verkrijgen. Met deze kaart krijgt u bij diverse instellingen korting op de entreeprijs e.d. Informatie hierover leest u op de achterkant van de gastenkaart of kunt u opvragen bij de VVV van de Stadt Bad Bentheim.

L

Diese Veranstaltung findet jährlich am dritten August-Wochenende im Kurpark der Fachklinik statt. Weitere Informationen hierzu erhalten Sie an der Rezeption, im i-Punkt, dem Info-Magazin für Gäste oder dem Gastgeberverzeichnis der Stadt Bad Bentheim.

Alle verblijfsruimtes en -gebieden kunnen als leesruimte worden gebruikt.

Lezingen worden aangekondigd via de afsprakenkalender, opgehangen aankondigingen en omroepberichten. Meestal worden deze gehouden in de presentatieruimte in gebouw 5.

M

Via telefoonnummer 99 of door in het indrukken van de noodknop op uw kamer kunt u medische hulp inroepen.

Wij verzoeken u gekleed in een badjas of trainingspak bij het onderzoek te verschijnen. Wilt u bij het eerste onderzoek de aan u toegezonden lijst met medische vragen, eventueel beschikbare medische rapporten, geneesmiddelen of röntgenfoto's meebrengen?

Beltegoed van prepaid mobiele telefoons kan in Café Solé worden opgewaardeerd.

Informatie hierover is bijv. te vinden bij het i-punt, het informatiemagazine voor gasten dat bij de receptie ligt, en aan het prikbord.

N

Bij noodgevallen en om alarm te slaan dient u binnen de instelling telefoonnummer 99 te kiezen of gebruik te maken van de alarmknop in uw kamer.

Alle nooduitgangen zijn duidelijk aangegeven en opgenomen in het vluchtwegenplan/evacuatieplan.

O

Medisch onderzoek

De ontslagpapieren ontvangt u op de dag van vertrek tegen inlevering van uw kamersleutel bij de receptie.

Het buitenbad van de de "Bentheimer Mineraltherme" is het gehele jaar geopend.

In de Bentheimer Berge ligt een openluchttheater. Dit theater is in 1925 opgericht. Er worden van mei tot en met september voorstellingen gehouden. Een uitgebreid programma is verkrijgbaar bij de receptie of bij de VVV (Tourist Information) Bad Bentheim. Kaarten zijn in de voorverkoop te reserveren onder telefoonnnummer 994656 (openluchttheater) of 98330 (Tourist Information).

De kliniek is van maandag t/m zondag tot 23:00 uur open. Afwijkende tijden worden tijdig bekend gemaakt. De tijden voor patiënten staan vermeld bij de deuren van de hoofdingang, ingang noord en bij het Huis van de Kuurgast.

Indien de behandelende arts hiervoor toestemming heeft gegeven kunnen onze patiënten tijdens de genoemde openingsuren drie uur per dag gratis gebruik maken van het sport- en buitenbad. De toestemming hiervoor wordt op uw afsprakenkalender vermeld. Deze dient u bij binnenkomst bij de kassa van de "Bentheimer Mineraltherme" te tonen. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur, tijdens het weekeinde en op feestdagen van 8:00 tot 20:00 uur. Voor speciale evenementen in de thermen, zoals de Aqua-Night-Events, gelden ook voor patiënten de normale toegangsprijzen.

P

Op het terrein van de kliniek zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar. U kunt ook gebruik maken van de gratis parkeergarage. Voor mensen met een beperkte mobiliteit en rolstoelgebruikers zijn speciale parkeerplaatsen gereserveerd. Wij verzoeken u daar alleen te parkeren indien u daartoe gerechtigd bent en de speciale parkeerkaart goed zichtbaar achter de autoruit te plaatsen

Met uw wensen en zorgen kunt u terecht bij de onafhankelijke patiëntenvertegenwoordiger de heer Mohnke, die deze functie onbezoldigd vervult. Zijn spreekuren vindt u op het informatiebord bij de eetzaal of in de flyers die bij de receptie liggen

Veel meer informatie over uw verblijf krijgt u gratis op de TV in uw patiëntenkamer (kanaal 1 en kanaal 2). Naast algemene informatie vindt u hier evenementendata en excursietips.

In de lobby van gebouw 3 bevindt zich een vleugel. U kunt zich bij belangstelling wenden tot de receptie. Een oefenpiano is beschikbaar in het Huis van de Kuurgast. Wilt u alstublieft wel rekening houden met de rusttijden?

Post wordt 's ochtends uitgedeeld. U ontvangt uw post in uw persoonlijke postvak. Wij verzoeken u uw familieleden en alle andere afzenders, die u kent, erop te wijzen dat zij op alle postzendingen altijd de naam en het kamernummer van de ontvanger moeten vermelden. Vanaf 19:30 uur vindt u in uw postvak de interne mededelingen. Postzegels zijn te verkrijgen bij de receptie en ansichtkaarten in Café Solé. Buiten voor de hoofdingang staat een brievenbus.

Voor de gebouwen 4 en 6 vindt u de postvakken op de begane grond van gebouw 6.

Voor de gebouwen 2, 3 en 5 en HdG vindt u de postvakken op de begane grond van huis 5

Voor gebouw 7 vindt u de postvakken op de begane grond bij de ingang van gebouw 7.

Het hoofprikbord bevindt zich in de buurt van de receptie op de gang naar de eetzaal. Hier vindt u informatie over interne evenementen, lezingen, adviesverlening, uitstapjes, regelmatig plaatsvindende bijeenkomsten, het Premiere-tv-programma en de aankomst- en vertrektijd op treinstation Bad Bentheim. In gebouw 4 en gebouw 6 hangen ook prikborden waarop u informatie vindt over evenementen buiten de instellingen en diverse bestemmingen voor uitstapjes.

U kunt gebruik maken van individuele adviesverlening, groepsgesprekken en instructiebijeenkomsten voor ontspanningsoefeningen. Mocht u hieraan behoefte hebben, dan kunt u het best hierover in gesprek gaan met uw behandelende arts. De data en de plaats vindt u in uw afsprakenkalender.

R

U kunt het radioprogramma op de tv in uw kamer ontvangen.

Informatie hierover wordt gegeven via aankondigingen op het prikbord, op onze website, in de omroepberichten onder de middag in de eetzaal, in de bij de receptie liggende flyers over vrijetijdsbesteding en in de informatiemap (sport/spel, theater). Met uw vragen kunt u bij de receptie terecht.

Mocht u tijdens uw verblijf in onze instelling suggesties of klachten hebben, dan kunt u hiervan altijd bij ons melding maken met behulp van de kleine kaartjes ("Mitteilungen an das Qualitätsmanagement"). U vindt deze kaartjes in de verblijfsruimte bij de receptie in de "Bentheimer Mineraltherme", in het Trainingstherapiecentrum, in het Zonnehuis, in Café Solé en in de infotheek bij ingang noord. De postbusssen bevinden zich in de "Bentheimer Mineraltherme", in de verblijfsruimte bij de receptie en bij de zitgelegenheid bij ingang noord.

Omscholing, praktische maatregelen in het bedrijf, stapsgewijze re-integratie na ziekte - over al deze onderwerpen kunt u advies krijgen van het bureau sociale dienstverlening. Ook kunt u hier aanvragen indienen.

Roken is in de kamers, op de balkons en de terrassen en in alle delen van de gebouwen van de Fachklinik - met uitzondering van de rokerspaviljoens in het kuurpark - ten strengste verboden. Bij overtreding van het rookverbod volgt onmiddellijk ontslag! Wij behouden ons het recht voor bij roken op de kamer extra reinigingskosten van 80 euro in rekening te brengen. Wij verzoeken u ook onze huisregels in acht nemen.

Middagsrust: 13:00 tot 14:30 uur, nachtrust: 22:00 tot 6:00 uur. Wij verzoeken u zich tijdens de middag- en nachtrust zodanig te gedragen dat andere patiënten niet gestoord worden. Verder verzoeken wij u tijdens de nachtrustperiode op uw kamer te blijven. Zie ook Huisregels.

S

In overleg met en op voorschrift van uw arts kunt u gebruik maken van de sauna. U dient daarvoor twee grote handdoeken en een badjas mee te brengen. U kunt aan de kassa van de "Bentheimer Mineraltherme" een saunahanddoek lenen. Mocht u niet beschikken over een badjas of een handdoek, dan kunt u deze tegen vergoeding aan de kassa van de thermen verkrijgen.

Het park, gelegen onder slot Bad Bentheim, is aangelegd volgens een historisch ontwerp. In het park bevinden zich een midgetgolfbaan, een kinderspeelplaats, een eendenvijver en een klimtuin.

Automaten voor snacks en voor koude warme dranken bevinden zich naast de bibliotheek in gebouw 5. Ook in de "Bentheimer Mineraltherme" staan automaten waar u snacks en ijs kunt krijgen.

Het kantoor van de sociaal adviseurs vindt u op de begane grond van het bestuursgebouw.

Alles voorwerpen in de vitrines bij de receptie zijn te koop. De "Bentheimer Mineraltherme" bieden, behalve badmode, ook nog vele andere accessoires zoals tassen, badmutsen, badslippers etc.

In de Fachklinik worden de volgende faciliteiten voor sport en spel aangeboden: 

 • Biljart
  In het Huis van de Kuurgast bevindt zich een pool-biljart. U kunt hiervan gratis gebruik maken. Biljartballen en keus zijn bij de receptie verkrijgbaar.

 • Jeu de boules/Boccia
  De receptie leent het spelmateriaal uit. De jeu-de-boule-baan bevindt zich het kuurpark niet ver van het rokerspaviljoen.

 • Diverse bordspelen
  Wilt u een bordspel lenen, dan kunt u terecht bij de receptie.

 • Badminton
  De rackets en ballen kunt u lenen bij de receptie. Het speelterrein (grasveld) vindt u achter de midgetgolfbaan.

 • Handbal
  U kunt een bal lenen bij de receptie. Het speelveld (grasveld) vindt u achter de midgetgolfbaan.

 • Midgetgolf
  Kuurgasten kunnen gratis gebruik maken van de midgetgolfbaan. Clubs, spelformulieren en ballen kunt u bij de receptie tegen onderpand (kamersleutel) lenen.

 • Kaartspelen
  Iedere week kunt u deelnemen aan skaat- en "Doppelkopf"-avonden. Meer informatie vindt u op de prikborden.

 • Schaken
  Schaakborden en -stukken vindt u in de zomer op het grote schaakbord in het kuurpark (bij de midgetgolfbaan). Dinsdags vanaf 18:30 uur is er schaakles in het Huis van de Kuurgast (scholingsruimte), in samenwerking met de schaakclub SV Bad Bentheim.

 • Tafeltennis
  In het kuurpark staat een weerbestendige tafeltennistafel naast het grote schaakbord. Bij de receptie zijn ballen te koop. Daar kunt u ook bats lenen.

 • Volleybal
  Het beachvolleybalveld bevindt zich in het oostelijke deel van het kuurpark bij de midgetgolfbaan. Bij de receptie kunt u een bal lenen.

 • Tafelvoetbal
  In het Huis van de Kuurgast staat een tafelvoetbalspel en wel in dezelfde ruimte waar het biljart zich bevindt.

Buiten het terrein van de kliniek bestaan de volgende faciliteiten:

 • Golf
  Gasten kunnen gebruikmaken van de golfbaan in Bad Bentheim. Zij moeten wel hun eigen golfuitrusting meebrengen.

 • Kegelen
  Er zijn in Bad Bentheim meerdere kegelbanen. Om andere belangstellenden te vinden kunt u contact opnemen met de receptie.

 • Tennis
  In zowel Gildehaus, dat tot Bad Bentheim behoort, als in het dichtbij gelegen Schüttorf is een tennisvereniging met eigen binnen- en buitenbanen, die ook aan niet-leden worden verhuurd.

Meer informatie over recreatieve faciliteiten in en om de kliniek vindt u in onze vrijetijdsfolder, die o.a. bij de receptie ligt. Op de welkomstavond geven wij u een overzicht van ons omvangrijke pakket aan recreatiemogelijkheden.

 

Tegen vergoeding kunt u bij de receptie een strijkijzer lenen. Dit mag alleen in de was- en strijkkamers worden gebruikt.

Voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën kunnen in het kindertrefpunt speelzakken, zakken gevuld met allerlei soorten speelgoed, worden geleend.

T

Wanneer u de telefoon op uw kamer wilt gebruiken, dient u dit vooraf te melden bij de receptie. Om zelf te bellen dient u eerst een 0 te kiezen. Telefoongesprekken tussen de kamers zijn niet mogelijk.

U kamernummer is tegelijkertijd uw doorkiesnummer. Is uw kamernummer bijvoorbeeld 007, dan is uw directe nummer +49 (0) 5922 741-007.

U kunt tussen 5:30  en 22:30 uur rechtstreeks telefoongesprekken ontvangen. Tussen 22:30 en 5:30 uur kunt u niet rechtstreeks gebeld worden. Wij verzoeken u uw telefoonrekening uiterlijk op de dag van vertrek te voldoen (contant of met EC-pinpas). Eventueel ontvangt u een tusssentijdse rekening.

In iedere kamer is daarvoor een televisie aanwezig. In de gemeenschappelijke ruimtes (gebouw 2, begane grond, gebouw 6, 2e verdieping) bevinden zich televisietoestellen. U kunt hier kijken naar de standaard tv-programma's of eventueel ook een spelconsole aansluiten.

Het theater van de Obergrafschaft bevindt zich in Schüttorf. Doorgaans worden hiervoor abonnementen verkocht, maar voor kuurgasten zijn meestal wel enkele plaatsen beschikbaar. U dient zelf voor uw vervoer naar het theater te zorgen. Informatie ontvangt u bij de receptie.

Het openluchttheater Bad Bentheim voert van mei tot en met september een toneelstuk voor volwassenen en een sprookjesvoorstelling op. Informatie ontvangt u bij de receptie. U kunt vooraf kaarten bestellen bij de VVV Bad Bentheim, telefoon 98 330.

Ontbijt: 7:00 tot 09:00 uur
Lunch: Tafelnrs. 1–50 / 101–110: 12:00 uurTafelnrs. 51–100 / 113–123: 12:15 uur(Indien van toepassing: tot 13:30 uur)
Diner: 17:15 tot 18:45 uur

Wij verzoeken u op tijd, goed verzorgd en volledig gekleed in de eetzaal te verschijnen. Mocht u op een bepaalde dag niet aan de maaltijden te kunnen deelnemen, dan verzoeken wij u om tijdige afmelding in het kantoor van de eetzaal.

U vindt informatie over de dienstregeling op het prikbord naast de receptie. Meer informatie is verkrijgbaar op het treinstation Bad Bentheim.

V

Deze bevinden zich in het Huis van de Kuurgast en naast Café Solé. In de afzonderlijke gebouwen bevindt zich op bijna elke etage een tv-ruimte. Op de begane grond van de gebouwen vindt u meerdere zitgroepen waar u prettig kunt verblijven en zich kunt ontspannen.

In Bad Bentheim zijn meerdere verenigingen, waar kuurgasten van harte welkom zijn om deel te nemen aan verenigingsactiviteiten.

Informatie over reiskostenvergoeding ontvangt u bij de kassa bij de hoofdingang. Openingstijden zie hoofdkassa.

Verlof is in beginsel uitgesloten. Slechts bij zeer dringende familieomstandigheden kan de leidinggevende arts van de behandelende afdeling besluiten verlof te verlenen.

Wij verzoeken u zodra u gaat vertrekken uw koffer met het opdrachtnummer de avond voor vertrek of op de ochtend van de vertrek voor terugtransport in de kofferruimte te zetten. Voor vervoer naar het station kunt u zich een dag voor vertrek aanmelden bij de receptie. Op de dag vertrek helpen wij vanaf 07:15 uur graag met het vervoer van uw bagage.

In elke patiëntenkamer hangt aan de achterkant van de kamerdeur een vluchtwegenplan. Dit helpt u in geval van nood via een veilige route buiten te komen. De vluchtwegen- en reddingsplannen hangen in alle publieke ruimtes van het kliniekgebouw op goed zichtbare plaatsen in de gangen. U herkent hierop de plek waarop u zich op dat moment bevindt en de gunstigste vluchtweg in geval van nood.

De VVV (Tourist Information) bevindt in de binnenstad, Schloßstraße 18, tegenover het slot in het Haus des Gastes, telefoon (05922) 98330.

W

Wandelingen worden georganiseerd door diverse verenigingen, de gemeente Bad Bentheim en onze kliniek. Let u op de aankondigingen en de informatie in het gastenmagazine i-Punkt.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de hoofdkassa, bij de receptie, in de boekwinkels in Bad Bentheim en Schüttorf en bij de VVV (Tourist-Information Bad Bentheim).

Deze bevindt zich in de gebouwen 2, 3, 4 en 6. Gebruik daarvan is op eigen risico. U kunt tegen vergoeding een strijkijzer lenen bij de receptie. Tussen 13:00 en 14:30 uur en vanaf 20:00 uur zijn de apparaten uitgeschakeld.

Waterkoelers staan op de gang voor de eetzaal, in de gebouwen 2, 3, 4 en 5 en in het Trainingstherapiecentrum. Het gebruik daarvan is gratis. Bij de receptie kunt hiervoor flessen kopen.

De welkomstavond voor "nieuw aangekomen gasten" met aansluitende rondleiding door de kliniek vindt iedere woensdag om 15 uur in de presentatiezaal /gebouw 5 plaats.

U kunt zich laten wegen in opnameruimte 4, hoofdingang. De tijden staan op de opgehangen mededelingen. In kuurgebouw 1 en in het saunadeel van de thermen staan weegschalen voor algemeen gebruik.

De weekmarkt in Bad Bentheim wordt gehouden op vrijdagmiddag op de Marktplatz in het stadscentrum.

De steden Bad Bentheim, Nordhorn en Rheine zijn voor onze gasten op werkdagen via een uursverbinding te bereiken. De halte voor de bussen naar Bad Bentheim en Nordhorn bevindt zich aan de Bundesstraße 403. Rheine is met de trein van de Deutsche Bahn bereikbaar.

Z

Informatie vindt u op het prikbord onder vrij zingen.

Met toestemming van uw arts mag u dagelijks gratis drie uur zwemmen in het sport- en buitenbad van de "Bentheimer Mineraltherme"; zie ook overdekt zwembad of "Bentheimer Mineraltherme".