Aan onze patiënten wordt in cursussen en praktijkgericht in de instructiekeuken voorlichting gegeven over hoe zij gezond kunnen eten. Ons door een arts geleide voedingsteam geeft u tips voor een evenwichtige manier van koken met aandacht voor de calorieën en geeft patiënten in individuele gesprekken advies.
Gezond eten is lekker!
Wij geven in voordrachten informatie over een optimaal voedingspatroon bij reuma, osteoporose, allergieën en neurodermitis. Diabetici krijgen een intensieve scholing, bestaande uit zes eenheden. Daarnaast verzorgen wij de voordracht "Gezondheid zelf doen" waarin het gaat over het voorkomen van door een verkeerd voedingspatroon veroorzaakte aandoeningen. Cardiologische patiënten worden door middel van een kookcursus, een educatief buffet en een seminar geïnformeerd over het mediterrane dieet, dat heilzaam is voor hart en bloedvaten.
"Licht genieten" is het motto van een programma voor stabilisatie en verlaging van het gewicht. Via het educatieve buffet in de instructiekeuken worden praktische tips gegeven, terwijl het in het theoretische deel gaat over de diverse mogelijkheden om het gewicht te verlagen. Het obesitasprogramma is een intensief programma voor gewichtsreductie, waarvan ook twee psychologische cursuselementen deel uitmaken.
Ons individuele voedingsadvies, waarin preventie en voeding in relatie met ziekten centraal staan, wordt op uw specifieke behoeften afgestemd. Wanneer dat medisch zinvol is, kan een bioelektrische impedantie-analyse (BIA) plaatsvinden, waaruit conclusies over de lichaamssamenstelling en de voedings- en gezondheidstoestand kunnen worden afgeleid. Wij geven u meermaals de gelegenheid uw gewicht te laten controleren, zodat u het verloop daarvan kunt volgen.
Het voedingsteam hecht grote waarde aan interdisciplinaire samenwerking. Wekelijks zijn er teambijeenkomsten met artsen, fysiotherapeuten, psychologen en sociaal adviseurs.