notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Reumatologie

Het hoofddoel is pijn te verlichten!

Zijn uw vingers 's ochtends zo stijf dat zelfs het opendraaien van een kraan al een flinke uitdaging is? De meeste mensen denken bij reuma aan gewrichtsontstekingen bij ouderen. Maar tot de reumatische aandoeningen behoren meer dan 400 ziektebeelden en die treffen zowel jongeren als ouderen, vrouwen en mannen. Al deze patiënten willen wij in Bad Bentheim helpen hun lichaamsfuncties en kwaliteit van leven te behouden.

De Wereldgezondheidsorganisatie verstaat onder reuma aandoeningen van de bewegingsorganen. Meestal treden bewegingsbeperkingen op. Spieren, pezen, gewrichten of bindweefsel: alles kan pijn veroorzaken en door de ziekte zijn aangedaan. Er worden hierbij vier hoofdgroepen onderscheiden. In Bad Bentheim zijn wij gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van reumatische aandoeningen die met ontstekingen gepaard gaan.

Naast moderne medicatie zetten wij ook natuurlijke geneesmiddelen in, zoals warme zoutwaterbaden en zwavelhoudend mineraalwater, maar ook het gehele scala aan fysische therapieën. Belangrijk is dat tijdig wordt ingegrepen; laat u zich daarom door onze vakmensen adviseren.

 

Hier leest u meer over de afdeling reumatologie

Reuma is geen oudemensenziekte. Ook kinderen en jongeren kunnen aan reuma lijden.
Ongeveer 20 miljoen

mensen lijden in Duitsland aan reumatische klachten.

Binnen 3 maanden

nadat de pijnklachten zijn ontstaan moet de behandeling van reuma worden gestart.

In totaal 740 patiënten

konden in 2015 in de Fachklinik Bad Bentheim worden geholpen.

De afdeling reumatologie is zeer bekwaam in het herkennen en behandelen van reumatische aandoeningen met ontstekingskarakter. Het hoofddoel van de therapie is het behoud en wanneer mogelijk herstel van de lichaamsfuncties en van de kwaliteit van leven van onze patiënten.
Dr. med. Thomas Rath, MSc

Dermatologie

Voel je goed in je vel!

De menselijke huid is ons grootste orgaan. Iedere dag weer wordt onze huid blootgesteld aan de meest uiteenlopende omgevingsinvloeden. De huid weerspiegelt bovendien onze innerlijke toestand zoals psychische stress. Chronische huidaandoeningen met ontstekingskarakter zoals psoriasis en neurodermitis, maar ook chronische jeuk, vormen voor veel mensen een aanzienlijke lichamelijke en psychische belasting. Onze kliniek is al vele tientallen jaren gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met acute of chronische huidaandoeningen. Een van onze belangrijkste behandelmethodes is de balneofototherapie waarbij patiënten, na geneeskrachtige baden, een persoonlijk op hen toegesneden lichttherapie ondergaan. Met deze behandelingen worden zelfs hardnekkige en vaak als therapieresistent aangeduide aandoeningen als psoriasis en eczematische ziekten teruggedrongen.

Onze revalidatiekliniek is bovendien gespecialiseerd in de behandeling van de lichamelijke en psychische gevolgen van de verschillende vormen van huidkanker. In een ontspannen sfeer bieden wij u de modernste alomvattende therapieën. Zo herwint u in deze moeilijke omstandigheden uw levensvreugde en –kwaliteit en leert u hoe u uw alledaagse bestaan weer kunt oppakken.

De afdeling dermatologie van onze kliniek geniet een uitstekende reputatie. Wij bieden u alomvattende en moderne behandelingen in een prettige omgeving. Welke huidprobleem u ook heeft, wij helpen u met alle deskundigheid die wij hebben.

 

Hier leest u meer over de afdeling dermatologie

Huidziekten vormen de meest voorkomende aandoening in Duitsland
Ongeveer 11 miljoen

Duitse burgers leiden aan contactallergieën en huidaandoeningen.

Circa 2 vierkante meter,

dat is is de totale oppervlakte van onze huid. Zij weegt ongeveer tussen 3,5 en 10 kilogram en bestaat uit 2 miljard cellen.

Eén op de 5 patiënten

lijdt onder een huidprobleem.

Op de afdeling dermatologie staat een uitstekend team voor u klaar, dat uw probleem met grote vakkennis en uiterst betrokken aanpakt. Naast de behandeling met conventionele medicijnen bieden wij therapieën aan met unieke hoogwaardige natuurgeneesmiddelen: zout water en zwavel. Wij zijn hiermee in staat het merendeel van de huidziekten goed te behandelen.
PD Dr. med. Athanasios Tsianakas

Orthopedie

Wij zorgen voor het behoud van een goede lichaamshouding.

Het specialisme orthopedie houdt zich bezig met aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Daartoe behoren stoornissen van botten, spieren, pezen en gewrichten. Vaak kennen deze een chronisch verloop. Daarom is het voor een geslaagde revalidatie zeer belangrijk dat de diagnose op uitvoerig onderzoek wordt gebaseerd.

Onze belangrijkste doelstelling is dat patiënten hun verloren gegane lichaamsfuncties weer terugkrijgen, zodat zij weer in staat zijn hun werk te hervatten. Om dit te bereiken voeren wij nauw overleg met de verwijzende ziekenhuizen, artsen, zorgverzekeraars en beroepsverenigingen over een adequate postoperatieve nabehandeling.

Met het Bentheimer rugprogramma strijden wij tegen volksziekte nummer één. Wij hebben een nieuw type therapie voor de behandeling van beschadigingen aan de wervelkolom ontwikkeld, die in 93 procent van alle gevallen bijdraagt aan het terugdringen van uw pijnklachten. Op deze manier kunt u met onze hulp uw goede houding behouden.

 

Hier leest u meer over de afdeling orthopedie

Wanneer het menselijk één zwakke plek heeft, dan is het wel de rug.
Rond 75 % van alle mensen

klaagde in de afgelopen jaren over rugpijn.

Ongeveer 62 % van de rugproblemen

treedt op in het gebied van de lendenwervels.

Rond 49 miljard € per jaar

wordt besteed aan de behandeling van rugpijn.

Het ontzien van de rug is geen oplossing. In de meeste gevallen bestaat er tegen stoornissen van het menselijk steun- en bewegingsapparaat een recept: bewegen. Als leidinggevend arts van de afdeling orthopedie van de Fachklinik Bad Bentheim probeer ik samen met mijn team steeds uit te vinden welke oefeningen in individuele gevallen het meest geschikt zijn.
Dr. med. Simone Sörries

Cardiologie

Ligt ons altijd na aan het hart!

Bijna de helft van de sterfgevallen in Duitsland is terug te voeren op aandoeningen van het hartvaatstelsel. Uit onderzoek blijkt dat hierdoor vooral ouderen worden getroffen. Als typische welvaartsziekte wordt het ontstaan van degeneratieve aandoeningen van het hart en de bloedvaten door meerdere risicofactoren bevorderd: hoge bloeddruk , overgewicht, een verhoogde cholesterolspiegel, roken, diabetes en arteriosclerose.

De kliniek voor cardiologische revalidatie van de Fachklinik Bad Bentheim, sinds de zomer van 2013 in bedrijf, beschikt over alle moderne diagnostische faciliteiten. Als patiënt leert u hier hoe u het risico van een aandoening van hart of bloedvaten door een gezonde levensstijl aanzienlijk kunt verlagen.

Wij bepalen samen met u de doelen van uw revalidatie. Onze behandelplannen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met cardiologische revalidatie en zijn altijd gericht op uw individuele situatie.

 

Hier leest u meer over de afdeling cardiologie

Het hart is niets anders dan een spier - maar wel de belangrijkste spier van het menselijk lichaam.
Hartziekten zijn de reden van 8,3 % van de stationaire opnames.

In Bad Bentheim kunt u rekenen op snelle en deskundige hulp.

Een hart weegt ongeveer 250 tot 300 gram.

Een gezond hart van een man is ongeveer 50 gram zwaarder dan dat van een vrouw.

Wel 7.000 liter bloed

wordt door een gezond hart iedere dag weer door ons lichaam gepompt.

Wij vinden het van het allergrootste belang om onze patiënten voor te lichten over hoe zij het risico van hart- en vaatziekten duidelijk kunnen verlagen. Als leidinggevend arts hecht ik daarbij, ook in de nazorg, samen met mijn team in het bijzonder grote waarde aan de persoonlijke begeleiding en op het individu toegesneden behandelplannen.
Dr. med. Jochen Muke