notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Omvangrijk scala aan dermatologische therapieën

Onze afdeling ambulante dermatologische zorg behandelt vooral patiënten die lijden aan chronische huidaandoeningen met ontstekingskarakter zoals psoriasis, neurodermitis, chronische jeuk (pruritus), handeczeem, rosacea, acne en vele andere aandoeningen. Daarbij worden balneofototherapie maar ook alle moderne systeemtherapieën toegepast. Daarnaast verrichten wij operaties en verzorgen wij in het bijzonder chronische wonden. Ook lasertherapie en esthetische geneeskunde maken deel uit van ons medische aanbod.

Wij adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of en onder welke voorwaarden behandeling door onze afdeling ambulante dermatologische zorg voor vergoeding in aanmerking komt. Onze behandelingen vinden daarnaast altijd plaats op basis van doorverwijzing door een dermatoloog met wie wij de behandeling afstemmen.

Het accent ligt binnen onze afdeling ambulante dermatologische zorg op de diagnostiek en de therapie van chronische huidaandoeningen met ontstekingskarakter. Wij begeleiden en behandelen patiënten met psoriasis, atopisch eczeem (neurodermitis), hand- en voeteczeem, chronische jeuk (pruritus), prurigo, rosacea, acne, acne inversa en met acute en chronische urticaria (netelroos). Daarnaast omvat ons zorgpakket diagnostiek en therapie bij auto-immuunziekten van de huid zoals bulleus pemphigoid, sclerodermie en lupus erythematodes, huidtumoren zoals actinische keratosen, basaalcelcarcinoom, melanoom (zwarte huidkanker) en andere ziekten.

Ons aanbod aan medische behandelingen omvat verder lasertherapie. Deze wordt bijvoorbeeld toegepast voor ontharing, maar ook om rode bloedvaten, nagelschimmel (onychomycose), littekens en overmatige pigmentatie te behandelen. Als onderdeel van de esthetische geneeskunde kunt u bij ons daarnaast een antirimpelbehandeling met botulinetoxine (Botox) ondergaan.

Bij huidchirurgische ingrepen nemen wij weefselmonsters voor diagnose en verwijderen wij goed- en kwaadaardige huidveranderingen en moedervlekken. Daarvoor maken wij onder andere gebruik van cryotherapie en speciale laserapparatuur, die precies op het resultaat van de dermatologische diagnose van de betreffende patiënt is afgestemd. Ons team van artsen en speciaal opgeleid verplegend personeel behandelt chronische wonden met moderne wondkompressen.

Bij allergologische problematiek of beroepsdermatosen ontvangen de patiënten na uitgebreide diagnostiek een op het individu toegesneden therapie.

Aanmelding

Wij adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Aanmeldingstijden:
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen via nummer +49 5922 74-5270.

maandag: 8–12 en 14:30–16:30 uur
dinsdag: 8–12 en 14:30–16:30 uur
woensdag: 8–12 uur
donderdag: 8–12 en 14:30–18 uur
vrijdag: 8–12 uur


SPREEKUREN AFDELING AMBULANTE DERMATOLOGISCHE ZORG:
De spreekuren dermatologie vinden plaats op de volgende tijden:

maandag: 10–13 uur
dinsdag: 10–13 uur
donderdag: 15–18:30 uur