notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

De ideale kliniek voor u: Bad Bentheim

De Fachklinik Bad Bentheim biedt patiënten met een huidziekte de mogelijkheid van een stationaire of een ambulante revalidatie in de vorm van dagbehandeling. Dit is mogelijk zowel na een ambulante behandeling door de huidarts als na verblijf in een ziekenhuis, bijvoorbeeld in onze kliniek voor acute zorg. Voorwaarde is altijd dat de zorgverzekeraar goedkeuring voor de behandeling heeft gegeven.

De afdeling dermatologische revalidatie beschikt over 110 bedden in eenpersoonskamers voor stationaire patiënten. Daarnaast is het voor patiënten uit de regio mogelijk deel te nemen aan ambulante revalidatie in de vorm van dagbehandeling.

Interdisciplinaire behandeling

Onze kliniek beschikt over decennialange ervaring met de behandeling van de veel voorkomende huidaandoeningen psoriasis en atopisch eczeem (neurodermitis) en over tot ver buiten de regio erkende deskundigheid op dit terrein. Goede genezingsresultaten bereiken wij ook bij andere chronische huidaandoeningen met ontstekingskarakter, zoals contacteczeem, hand- en voeteczeem, chronische jeuk (pruritus), prurigo, acne inversa (hidradenitis suppurativa), morphea (gelokaliseerde sclerodermie) en chronische urticaria (netelroos).

Door intensief samen te werken met onze collega's van de afdeling reumatologie van de kliniek kunnen wij u medische topzorg leveren bij aandoeningen van gewrichten en bindweefsel zoals psoriasis-artritis, systemische sclerose (sclerodermie), dermatomyositis, lupus erythematodes, scleroedema adultorum Buschke en andere auto-immuunziekten.

In onze instelling is het zonder problemen mogelijk aan een revalidatietraject dat meerdere specialismen betreft deel te nemen. De Fachklinik Bad Bentheim beschikt, behalve over de afdeling dermatologie, ook over specialistische afdelingen voor reumatologie, cardiologie en orthopedie. Daarom adviseren wij u in uw aanvraag voor revalidatie, behalve de meest in het oog springende aandoening, ook uw andere ziekten te noemen zodat wij al vooraf een optimaal revalidatieplan voor u kunnen samenstellen.

Uitgebreide informatie over de interdisciplinaire revalidatie in onze instelling vindt u hier.

Dermato-oncologie / huidkanker

Onze revalidatiekliniek is bovendien gespecialiseerd in de behandeling van de lichamelijke en psychische gevolgen van de verschillende vormen van huidkanker. In een ontspannen sfeer bieden wij u de modernste alomvattende therapieën. Zo herwint u in deze moeilijke omstandigheden uw levensvreugde en –kwaliteit en leert u hoe u uw alledaagse bestaan weer kunt oppakken. Wij bieden zorg aan patiënten voor alle vormen van huidkanker zoals het maligne melanoom, huidlymfoom zoals mycosis fungoides en witte huidkanker (basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom). Onze kliniek is partner van de Arbeitsgemeinschaft für Krebsbekämpfung, ARGE (wettelijke zorg- en pensioenverzekering in de deelstaat NRW).

Zelfhulpgroepen van huidkanker

Meer informatie over zelfhulpgroepen van huidkanker vindt u hier:

Waarom is revalidatie voor mij zinvol?

Doel van dermatologische revalidatie is langdurige verbetering en genezing van de huidaandoening van de betreffende patiënt. Net zo belangrijk is dat de patiënt weer optimaal kan deelnemen aan zijn of haar privé- en beroepsleven en dat de geschiktheid om aan het arbeidsproces deel te nemen wordt gestabiliseerd en/of hersteld. Ons team van betrokken artsen, verplegend personeel en medische vakkrachten zet zich volledig in voor uw welzijn. Wij geven u in voorlichtingsbijeenkomsten informatie over risicofactoren, over factoren die de klachten opwekken of verergeren en over mogelijkheden voor zorg en therapie.

Wij bieden u moderne en integrale therapeutische programma's, die alle mogelijkheden die de moderne dermatologie biedt omvatten. Hiertoe behoren bijvoorbeeld intensieve lokale therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale crèmes en zalven, geneeskrachtige baden en UV-therapie: onze kliniek beschikt over het grootste aanbod aan moderne UV-apparatuur van Europa. Deze behandelingen worden zo nodig individugericht aangevuld met de vele opties vanuit de dermatologische systeemtherapie.

Afhankelijk van de gestelde diagnose maken wij daarnaast gebruik van ons unieke en uitgebreide zorgaanbod, waaronder fysische therapievormen (fysio- en elektrotherapie, toepassing van kou/warmte, ergotherapie, lymfedrainage etc.). U kunt verder gebruik maken van de Bentheimer Mineraltherme, van voedingsadvies, de sociale adviesdienst en nog vele andere diensten. Daarbij leggen wij het accent ook op ondersteunende psychologische begeleiding door ons professionele team van psychologen en psychotherapeuten. Zij ondersteunen u door middel van individuele gesprekken en door het aanbieden van cursussen. Gezamenlijk streven wij ernaar de aandoening van de patiënt zodanig te stabiliseren dat een ambulante vervolgbehandeling mogelijk wordt en de doelstellingen van het revalidatieproces worden bereikt.

Onze patiënten verblijven bij ons zonder uitzondering in moderne eenpersoonskamers met douche en wc. Voor het eventuele verblijf van familieleden beschikken wij over ruime tweepersoonskamers. Daarnaast is het voor ons geen enkel probleem om ook maximaal drie kinderen onder te brengen. Hiervoor zijn grote gezinskamers met een aparte slaapruimte voor de kinderen beschikbaar. Verder bieden wij dagvullende professionele kinderopvang voor kinderen vanaf de babyleeftijd. Schoolgaande kinderen bezoeken de plaatselijke scholen.

Hoe vraag ik revalidatie aan?

Wij adviseren u dringend, voordat u zich bij ons aanmeldt, bij uw zorgverzekeraar na te vragen of revalidatie in onze kliniek wordt vergoed. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer +49 5922 74-3131 of per e-mail: info@fk-bentheim.de.

Contact

Wij zijn er voor u – neemt u gewoon contact met ons op!

Dermatologische revalidatie

Lasse Amelunxen © Nikolai Wolff
Senior arts Lasse Amelunxen

Dermatoloog en venereoloog

Secretariaat

Openingstijden

Ma t/m vr 8:00–16:00 uur