notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Balneofototherapie

Bij de balneofototherapie combineren wij baden in het natuurlijke, hooggeconcentreerde zoute water met bestraling met ultraviolet licht (UV). Het zoute water versterkt de ontstekingsremmende werking van UV-licht doordat het de gevoeligheid van de huid voor licht vergroot. Daardoor zijn aanzienlijke lagere lichtdoseringen nodig. Klinisch onderzoek bewijst de meerwaarde van de zoutwater-fototherapie ten opzichte van de conventionele UV-therapie. Dit blijkt ook uit feit dat de Duitse wettelijke zorgverzekering deze behandeling in haar basispakket heeft opgenomen.

Ons zorgaanbod omvat een behandeling van het gehele lichaam of een deel van het lichaam door baden in zwavelhoudend mineraalwater of in natuurlijk hooggeconcentreerd zout water. Wij winnen dit zoute water op ons eigen terrein vanaf een diepte van ongeveer 1.200 meter. Het zoutgehalte is circa 25 procent en daarmee is dit een van de zoutwaterbronnen met de sterkste concentratie ter wereld. Aangepast aan de conditie van uw huid gebruiken wij ook verdunningen tot het zoutgehalte van zeewater. Ook ons zwavelhoudend mineraalwater heeft een uitgesproken ontstekingsremmende, genezingsondersteunende en huidverzorgende werking.

Meteen nadat u een zoutwaterbad heeft genomen bestralen wij uw nog met zout water besprenkelde huid met ultraviolet licht. Daarbij passen wij bepaalde golflengtes van het UV-licht toe. Wanneer het lichtspectrum tussen 320 en 340 nanometer ligt, spreken wij van UV-A1-fototherapie. Neurodermitis, sclerodermie en andere aandoeningen waarbij een verharding (sclerose) van de huid optreedt, worden hiermee met succes behandeld.

Bij de behandeling van psoriasis is daarentegen gebleken dat de UV-B 311-therapie effectief is. Daarbij bedraagt de golflengte van het UV-licht precies 311 nanometer.

Allergiebehandelingen

Na allergologische diagnostiek, die bij ons mogelijk is, volgt een doelgerichte therapie. Er vindt bijvoorbeeld hyposensibilisatie tegen inhalatieve allergenen, zoals huisstof en pollen, plaats. Bij contactallergieën, overgevoeligheidsreacties van de huid en eczeem laten wij zien hoe u deze reacties kunt voorkomen u hoe u zich hiertegen kunt beschermen.  

Een team van ervaren ecotrofologen, voedingsadviseurs en artsen zal u instructies geven op het gebied van voeding en omgang met de aandoening. Om problematische voedingsmiddelen te kunnen identificeren, passen wij eliminatie- en additiediëten toe. Patiënten met een levensmiddelenallergie en neurodermitis ontvangen een speciaal dieet, dat past binnen de richtlijnen van de specialistenorganisaties.

Bij beroepsdermatologische problematiek voeren wij nadere tests uit. Wij nemen vervolgens het initiatief tot secundaire en tertiaire preventiemaatregelen op de werkplek.

Ambulant opereren

Op onze modern uitgeruste ambulante operatieafdeling verrichten wij huidchirurgische ingrepen onder plaatselijke verdoving. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het verwijderen van goed- of kwaadaardige veranderingen van de huid of het nemen van huidmonsters voor diagnostiek.

Laserbehandeling in de dermatologie

We hebben talloze geavanceerde laserapparaten:

 • robijnlaser (Q-geschakeld, 694 nm)
 • krachtige diodelaser (800-950 nm)
 • KTP-laser (frequentie verdubbeld, 532 nm)
 • CO2-laser (ook fractioneel, 10.600 nm)
 • Erbium-YAG-laser (ablatiemodus / thermische modus)
 • nagel schimmellaser (980 nm)

De volgende skinveranderingen kunnen met deze apparaten worden behandeld:

 • Actinische keratosen (vroege vormen van witte huidkanker)
 • vervelende rimpels
 • Bloedvaten (bloedsponzen, etc.)
 • Goedaardige verstorende huidveranderingen (bijv. Leeftijdswratten)
 • ouderdomsvlekken
 • Tatoeages (opheldering, volledige verwijdering)
 • Littekens / acne littekens
 • spataderen
 • storend lichaamshaar

Fotodynamische therapie

Ter behandeling van WITTE HUIDKANKER en de voorstadia daarvan (de zgn. actinische keratosen) maken wij gebruik van FOTODYNAMISCHE THERAPIE (PDT). De veranderde cellen worden daarbij gericht gevoelig voor licht gemaakt en vervolgens door middel van een lichtbehandeling vernietigd. Daarbij blijft gezond weefsel gespaard. Deze methode maakt het mogelijk ook grote oppervlakken die door actinische keratose zijn aangedaan met succes te behandelen. We vermelden zowel de klassieke PDT met de Aktilite CL128-lamp als de moderne PDT met daglicht, die gebruik maakt van natuurlijk zonlicht.

Iontoforese

Met leidingwater-iontoforese behandelen wij overmatig ZWETEN van handen en voeten. Bij deze methode wordt met behulp van WATERBADEN of vochtige elektrodes een GELIJKSTROOM door de HANDPALMEN of VOETZOLEN geleid waardoor de zweetafscheiding effectief tot normale proporties wordt teruggedrongen.

Lokale en systemische therapie

Ons speciaal opgeleide personeel instrueert de patiënten over huidverzorging en ontstekingsremmende plaatselijke therapie, bijv. met zalf. Bij ernstige ziektebeelden passen wij systemische therapie toe, die bestaat uit toediening van binnen het lichaam werkzame tabletten of injecties. Het scala aan middelen varieert daarbij van immunomodulatoren tot toediening van antilichamen. Wij hebben ruime ervaring met alle al toegelaten medicijnen en nemen deel aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen.

Esthetische geneeskunde

Moderne laserbehandeling kan met succes vervelende rimpels, bloedsponzen en acnelittekens behandelen. Goedaardige, cosmetisch verstorende huidtumoren zoals seborrheic keratosen (wratten) of vleesbomen (bindweefselaanhangsels) kunnen ook voorzichtig worden verwijderd.

Bij de behandeling van rimpels met botox maken wij gebruik van botulinumtoxine type A, een  modern, veilig en effectief preparaat tegen storende gezichtsrimpels. Het preparaat wordt met een zeer dunne naald in de spieren die de rimpels veroorzaken gespoten. Ook bij overmatige zweetafscheiding kan botox worden toegepast. Takkenbosvenen en oppervlakkig gelegen spataders worden behandeld met een vloeibaar schuimvormig middel dat de ader laat degeneren. Voor iedere behandeling ontvangt de patiënt individueel advies.

Door middel van peelings stimuleren wij de natuurlijke vernieuwing van de huid. De zeer milde fruitzuurpeeling vormt bijvoorbeeld een effectieve behandeling van acne en ondiepe acnelittekens, van een onzuivere en grofporige huid en van ouderdomsvlekken en -rimpeltjes.