notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Onze missie: uw kwaliteit van leven

Wij werken nauw samen met de eveneens bij de kliniek werkzame dermatologen, orthopeden en cardiologen. Daardoor beschikken wij over bijzondere competenties en ervaring met de behandeling van specialisme-overstijgende ziekten.

Is de diagnose juist? Voor ons is dit de centrale vraag wanneer een patiënt voor de eerste keer bij ons komt. Een geslaagde therapie kan alleen gebaseerd zijn op een uitgebreide anamnese en een exacte diagnose. Op basis hiervan ontwikkelen wij een op het individu toegesneden behandelingsstrategie. Daarbij zetten wij moderne medicijnen in, maar daarnaast maken we gebruik van onze natuurgeneesmiddelen warm zout water en zwavelhoudend mineraalwater en van het gehele scala aan fysische therapieën. Het hooggekwalificeerde team van de Fachklinik helpt u daarbij uw kwaliteit van leven te behouden, te herstellen en te verbeteren.

Door middel van gezondheidstraining brengen wij individugerichte strategieën voor de lange termijn, die u helpen met uw klachten om te gaan, aan u over. Patiënten met reumatoïde artritis of psoriasis-artritis bieden wij scholingsprogramma's aan, in overeenstemming met de richtlijnen van de Deutsche Gesellschaft für Rheumatologie. Ook geven wij instructies aan patiënten met sclerodermie en andere auto-immuunziekten en met morbus Bechterew, osteoporose en fibromyalgie. Daarnaast ondersteunen wij zelfhulpgroepen van patiënten met deze aandoeningen.

Het team reumatologie

Wij zetten ons ervoor in dat uw leven in beweging blijft. Dat is het devies van het ervaren en betrokken team reumatologie.

Naast medewerkers met een artsenopleiding beschikt het team over pleegzorgmedewerkers met de kwalificatie reumatologie. Wij werken daarnaast nauw samen met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, klinisch psychologen en sociaal adviseurs in dienst van de Fachklinik.

De leiding van ons team reumatologie

Leidinggevend arts

Dr. med. Thomas Rath, MSc

Facharzt für Innere Medizin/Rheumatologie, Facharzt für Innere Medizin/Nephrologie, Medizinische Informatik, Fachkunde Rettungsdienst

Senior arts

© Markus Löchte

Andrea Altekruse

Fachärztin für Innere Medizin und Rheumatologie

Indicaties voor reumatische aandoeningen

Wij beschikken over bijzondere vakkennis en ervaring met de behandeling van discipline-overstijgende ziekten.

Onze competentie voor uw herstel

In nauwe samenwerking met de afdeling dermatologie passen wij therapie toe voor de uiteenlopende vormen van psoriasis-artritis en psoriatrische spondyloartropathie (nevenontsteking van de wervelkolom) en collagenoses zoals systemische lupus erythematodes, systemische sclerose en andere vormen van sclerodermie (bindweefselverharding). Waar het de fysische therapieën voor deze aandoeningen betreft behoren wij tot de toonaangevende klinieken in Duitsland.

Onze medische speerpunten zijn:

Reumatische gewrichtsontstekingen zoals psoriasis-artritis, reumatische artritis, jichtartritis, geactiveerde artrosen bij slijtageverschijnselen en reactieve artritis.

Reumatische systeemziekten met ontstekingskarakter in het gebied van de wervelkolom zoals spondylitis ankylosans (morbus Bechterew) en spondylarthropathia psoriatica.

Aantasting van de pezen bij reumatische aandoeningen met ontstekingskarakter.

Reumatische aandoeningen die bindweefsel hebben aangedaan, zoals systemische sclerodermie, CREST-syndroom (ontsteking en bindweefselzwelling), systemische lupus erythematodes en collagenosen van gemengde aard.

Ontstekingen in het spierstelsel, bijvoorbeeld myositis en dermatomyositis.

Reumatische aandoeningen met ontstekingskarakter van bloedvaten zoals reuscelarteriitis, morbus Takayasu, Wegeners granulomatose, microscopische polyangiitis, Churg-Strauss-vasculitis, panarteriitis nodosa, polymyalgia rheumatica (reumatische onstekingen van weke delen).

Reuma zonder ontstekingskarakter van de weke delen, bijvoorbeeld fibromyalgie-syndroom

Patiënten met chronische pijnsyndromen en reumatische aandoeningen met ontstekingskarakter na reumatologisch-chirurgische ingrepen worden door ons in samenwerking met de afdeling orthopedie behandeld. Daarnaast voeren wij therapieën uit bij reumatische artritis, chronische jicht, polyneuropathie en het syndroom van Raynaud.

Wij zijn al jarenlang betrokken bij meerdere wetenschappelijke programma's. Aan patiënten met een aandoening waaraan nog relatief weinig onderzoek is gedaan, zoals morbus Bechterew, fibromyalgie en sclerodermie, bieden wij met ons Bentheimer aanpak integrale zorg op basis van de actuele stand van zaken van het onderzoek.

Contact

Wij zijn er voor u - neemt u gewoon contact met ons op!

Kliniek voor reumatologie

Dr. med. Thomas Rath, MSc

Secretariaat reumatologie

Telefoon +49 (0)5922 74-5110
Fax +49 (0) 5922 74-745110
E-mail: rheumatologie@fk-bentheim.de

Ambulanz

Telefoon +49 (0)5922 74-5170
Fax +49 (0)5922 74-745171
E-mai: ambulanz-rheumatologie@fk-bentheim.de

Openingstijden

Ma t/m do 8:30–12 uur en 13–16 uur
Vr 8:30–12 uur en 13–14 uur