notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

DE NL Contact

Prettig verblijf in een comfortabele eenpersoonskamer

© Nikolai Wolff
© Nikolai Wolff

Onze comfortabele eenpersoonskamers laten veel licht toe, zodat u zich er prettig voelt, en zijn modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een kledingkast, een tafel, een stoel, een leeslampje, gordijnen, telefoon, alarminstallatie en televisie.

In uw eigen badkamer beschikt over een gemakkelijk toegankelijke douche, een wc en een wastafel. Veel kamers hebben een terras of balkon en enkele kamers zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen met fysieke beperkingen. Het is ook mogelijk dat kinderen of andere begeleidende personen bij ons verblijven: beschikbaar zijn extra bedden, eenpersoonskamers met een verbindingsdeur naar een nevenruimte en tweepersoonskamers.

In het mediapakket bieden wij u het volgende gemak:

 • Gebruik van tv, sky en radio
 • Gebruik van internet / W-LAN voor maximaal drie eindapparaten
 • Telefoongebruik zonder basis- en belkosten (binnen de EU)

U kunt het mediapakket reserveren bij de receptie.

Prijsstructuur:

 • ticket voor 1 week: € 20,
 • ticket voor 3 weken: € 55.
 • Gratis na drie weken.

Er zijn geen extra kosten voor het mediapakket.

Checklist voor u vertrekt

Receptie © Nikolai Wolff

Wij hebben voor u een checklist samengesteld zodat u zich goed kunt voorbereiden op uw verblijf in de Fachklinik.

 • laatste medische documenten / onderzoeksresultaten (lijst van geneesmiddelen, ECG, bevindingen, röntgenfoto's, specialistische rapporten, dieetvoorschriften, enz.)
 • Vaccinatiekaart, Allergie paspoort, Marcumarpass, paspoort voor pacemakers
 • geldige ziekteverzekeringskaart / bewijs van vrijstelling

Houd deze documenten bij de hand wanneer u aankomt in de ontvangstruimte (handbagage).

 • momenteel voorgeschreven medicatie (voor de duur van uw verblijf) Breng dit indien mogelijk mee in de originele verpakking.
 • benodigde hulpmiddelen (schoeninzetstukken, hulpmiddelen voor het zien, loophulpmiddelen, krukken, rollator, rolstoel, etc.)
 • Voor diabetici met insulinebehoeften: neem voldoende insuline mee, evenals teststrips en injectienaalden. Als voorzorgsmaatregel moet uw arts u een vervangend recept geven in geval van verlenging van uw verblijf.

Houd de medicatie bij de hand wanneer u aankomt in de ontvangstruimte (handbagage).

 • Badkleding, badslippers, indien beschikbaar een badjas (in geval van nood kunnen deze artikelen in ons huis worden gekocht)
 • Handdoeken voor sauna en zwembad (handdoeken voor de dagelijkse persoonlijke verzorging op de kamer)
 • Sportkleding, sportschoenen, comfortabele kleding voor overdag en 's nachts
 • Extra kleding voor zalfbehandeling (voor dermatologische patiënten)
 • Regenkleding en stevige schoenen (weerbestendig)
 • Producten voor persoonlijke hygiëne en haardroger
 • Andere: wekker, wasmiddel, speciaal slaapkussen, thermosfles of thermo mok voor warme dranken ertussen, kleine rugzak voor wie krukken gebruikt enz.

Als je nog geen voucher van een reisbureau of van de pensioenverzekering hebt ontvangen, vragen we je om een ​​kaartje te kopen met het goedkoopste tarief, omdat alleen dit wordt terugbetaald door je betaler (pensioenverzekering). Voor u als revalidatiepatiënt staat een pendeldienst van het treinstation naar de kliniek tot uw beschikking.

 • U kunt ons mediapakket tegen betaling krijgen. Dit omvat het volgende gemak: telefoongebruik met een vast tarief, WLAN-internettoegang voor maximaal drie apparaten en het gebruik van een tv-toestel met de drie populairste Sky-programma's en radio.
 • Een bibliotheek, cafetaria, kiosk, was- en strijkruimte en kapper staan ​​ook tot uw beschikking
 • Fietsen kunnen tegen betaling gehuurd worden. Afsluitbare fietskoffers kunnen ter plaatse gehuurd worden voor meegebrachte fietsen, afhankelijk van beschikbaarheid.
 • Let op onze huisregels. Hier vindt u meer informatie.
 • Televisies, koffiezetapparaten, waterkokers, dompelaars, gasfornuizen en dergelijke zijn om redenen van brandbeveiliging niet toegestaan ​​in de patiëntenkamers of in de gemeenschappelijke ruimtes.

Vanwege de beperkte parkeerruimte vragen wij u om zoveel mogelijk het reizen met uw eigen auto te vermijden.

Wij wensen u een goede reis en kijken ernaar uit u te zien!

Huisregels voor patiënten en bezoekers

Revalidatie © Tristan Vankann
Groep © Nikolai Wolff

Voor een verblijf in een revalidatiekliniek is het, in het van belang van alle patiënten, noodzakelijk dat patiënten speciaal rekening met elkaar houden, er begrip voor elkaar is en enkele regels bestaan. Daarom stellen wij dat iedereen zo zich zodanig dient te gedragen dat andere patiënten niet in hun genezingsproces worden gestoord en dat evenmin algemene fatsoensregels worden overtreden of mensen in hun religieuze of politieke overtuigingen worden gekwetst. Desondanks willen wij voor onze patiënten en bezoekers zoveel mogelijk vrijheid waarborgen.

Wij verzoeken u daarom onze huisregels in acht ten nemen. Deze gelden verplicht voor iedereen die de Fachklinik binnenkomt of daaruit vertrekt.

Dipl. Kfm. Marco Titze, Dipl.-Kfm. Maciej Szmuk
(Directie)

Huisregels

Tijdens uw verblijf in onze instelling is het een vanzelfsprekende plicht dat u overal in en om de kliniek bijdraagt aan rust, netheid en hygiëne. Dit betekent bijvoorbeeld dat het niet is toegestaan papier, etensresten, flessen en andere afval op de grond of uit vensters te werpen. Ieder onnodig lawaai dient te worden vermeden. Dit geldt voor de verblijfsruimtes en voor de buitenterreinen van het gehele kliniek. Om het milieu te ontzien verzoeken wij u voor al het afval uitsluitend gebruik te maken van de op de gangen en de buitenterreinen geplaatste afvalcontainers en het afval te scheiden zoals is aangegeven.

Er gelden een strikte dagelijkse middagrust (13:00- 14:00 uur) en nachtrust (22:00 - 06:00 uur), dit als bijdrage aan het genezingsproces.

De instelling is 's avonds vanaf een vast tijdstip gesloten. Wij verzoeken u uiterlijk op dit tijdstip uw kamer op te zoeken. Slechts om bijzondere redenen mag met uitdrukkelijke goedkeuring van de leidinggevend arts en de leiding van de kliniek het vastgestelde tijdstip worden overschreden. Het is voor patiënten niet toegestaan na het begin van de nachtrust elkaar op de kamer te bezoeken.

Alle verzoeken en aanwijzingen van de kliniekleiding, de leidinggevenden, de artsen en het verplegend personeel dienen te worden opgevolgd.

Het is belangrijk nauwkeurig deel te nemen aan de door de arts voorgeschreven behandelingen, omdat alleen dan het gewenste resultaat kan worden bereikt.

Wij verzoeken u natte handdoeken, badkleding e.d. te drogen in de wasdrogers of in de wasruimtes in de gebouwen 2, 3, 4, en 6 en niet op de balkons.

Het is voor patiënen niet toegestaan alcoholische dranken te gebruiken, dit omdat de effectiviteit van geneesmiddelen sterk door alcohol kan worden beïnvloed en daardoor het genezingproces kan worden verstoord of zelfs tot stilstand kan komen. Ook voor alle medewerkers van onze instelling en bezoekers geldt een absoluut alcoholverbod. Het gebruik van drugs van welke soort dan ook is evenmin toegestaan. Bij overtreding volgt onmiddellijk ontslag. De zorgverzekeraar zal in dat geval over het beëindigen van de behandeling worden geïnformeerd.  

Roken is schadelijk voor de gezondheid en kan bij patiënten het succes van de therapie in gevaar brengen. Daarom geldt, rekening houdende met alle patiënten, een rookverbod binnen het gebouw van de kliniek (met inbegrip van de kamers, balkons en terrassen). Wanneer u deze regel overtreedt, dan brengen wij u de kosten van de algemene reiniging (bijv. van de kamer) van minimaal 120 euro in rekening. Op de buitenterreinen is roken alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Vanwege verhoogd risico op brand is in de gehele kliniek open vuur (bijv. kaarsen, geurstaafjes e.d.) verboden.

In geval van brand of een ongeval dienen de patiënten de aanwijzingen van de hulpdiensten en het verplegend personeel strikt op te volgen. Details over het gedrag bij brand vindt u in de veiligheidsvoorschriften van de Fachklinik Bad Bentheim.

 De aan de patiënten verstrekte maaltijden richten zich naar het algemene menu of naar speciale voorschriften van de arts. Wij verzoeken u zich nauwkeurig aan de maaltijden en eventuele dieetvoorschriften te houden en steeds verzorgd en volledig gekleed in de eetzaal te verschijnen.

Naast de normale maaltijden, die door de kliniek worden verstrekt, kunt u op het terrein van de kliniek extra dranken en etenswaren kopen in het café of de kiosk en bij op meerder plekken aanwezige automaten.

Wij raden u aan waardevolle zaken niet onbeheerd in uw kamer achter te laten. Het is verstandiger waardevolle zaken, die u tijdens uw bedrijf niet nodig heeft, aan uw familieleden of vrienden mee te geven naar huis, voor zover dat mogelijk is. Daarnaast kunt u, afhankelijk van de voorzieningen in uw kamer, gebruik maken van het afsluitbare vak of kluisje op uw kamer.

Wanneer u grotere geldbedragen wilt opbergen, dan kunt u dit melden aan de hoofdkassa en het geld daar veilig in bewaring geven.

Wij verzoeken u er rekening mee te houden dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor het verlies van waardevolle zaken zoals sieraden, mobiele telefoons of contant geld!

Gevonden voorwerpen en achtergebleven zaken kunt u afgeven bij het verplegend personeel of de receptie.

De inventaris, gebruiksvoorwerpen, hulpmiddelen en voorzieningen van de kliniek dienen zorgvuldig en met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Wij verzoeken u de inventaris van uw kamer niet op balkons of terrassen te plaatsen. Het is niet toegestaan inventaris of objecten te verplaatsen of om te wisselen. Verwijtbare schades en roken op de kamers verplichten tot betaling van schadevergoeding. Verbruiksmateriaal dient zuinig te worden gebruikt. Het is niet toegestaan reparatiepogingen te ondernemen. Van bestaande of zich aandienende beschadigingen of storingen dient zo snel mogelijk melding te worden gemaakt bij het personeel van de kliniek. Diefstal wordt strafrechtelijk vervolgd.

Veiligheidsvoorzieningen mogen niet worden beschadigd, verplaatst of onklaar worden gemaakt (bijv. vastzetten van brandwerende deuren).

Om redenen van (brand)veiligheid is het niet toegestaan op de kamers gebruik te maken van elektrische warmteproducerende apparaten zoals koffiezetapparaten, strijkijzers, warmtekussens, heetwaterapparaten etc. Daarvan uitgezonderd zijn apparaten die voor lichaamsverzorging bedoeld zijn (bijv. scheerapparaten) of medisch noodzakelijke apparatuur. Wij verzoeken u, wanneer u eigen elektrische medische producten (bijv. slaapapnoe-apparaat) wilt gebruiken, dit te melden bij het verplegend personeel.

In de gebouwen 2, 3, 4 en 6 zijn strijkijzers aanwezig.

Voor uw ontspanning kunt u gebruik maken van onze televisietoestellen en de radio-installatie.

Om het milieu te ontzien verzoeken wij u spaarzaam gebruik te maken van stroom, water en warmte-energie, wat voor u ongetwijfeld net zo vanzelfsprekend is als voor onze instelling.

Uw suggesties of klachten kunt u schriftelijk op onze kaartjes "Mitteilungen an das Qualitätsmanagement" of op de vragenlijst voor patiënten, die u aan het einde van uw verblijf ontvangt - aan ons kenbaar maken. Vanzelfsprekend kunt u uw suggesties of klachten ook mondeling aan een van onze medewerkers melden.

Voor het verkeer op ons kliniekterrein gelden de regels van de Straßenverkehrsordnung. Het gebruik van parkeerplaatsen op het terrein is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van geparkeerde voertuigen. Voertuigen mogen alleen worden geparkeerd op de daarvoor aangewezen plaatsen. Parkeren op speciaal gekenmerkte plaatsen is uitsluitend toegestaan voor de personen voor wie de betreffende plaats is gereserveerd.

Het is om hygiënische redenen niet toegestaan honden of andere huisdieren binnen het kliniekgebouw te brengen. Wij verzoeken u ook uw bezoek van deze regel op de hoogte te stellen. Het voeren van dieren, in het bijzonder vogels of katten, op de terrassen/balkons of vanuit de vensters, is verboden.

Film-, televisie-, geluids-, video- of foto-opnames, die voor publicatie bestemd zijn, mogen slechts worden gemaakt met vooraf verleende toestemming van de leiding van de kliniek of de marketingafdeling en van de betreffende patiënt(en).

Zonder toestemming van de directie is het niet geoorloofd in de kliniek commerciële of economische activiteiten te ontplooien of te werven voor politieke of levensbeschouwelijke denkbeelden c.q. deze te verzamelen. Gedrukte media mogen eveneens alleen met toestemming van de directie worden verspreid. Bedelarij en colportage zijn verboden.

Bij handelingen die in strijd zijn met de huisregels wordt een officiële waarschuwing uitgesproken. Bij herhaaldelijk handelen in strijd met de huisregels kunnen de betreffende patiënten worden ontslagen, terwijl bezoekers en andere personen uit de Fachklinik kunnen worden gezet, waarbij aan hen een huisverbod kan worden opgelegd.

De wettelijke bevoegdheid over de instelling wordt uitgeoefend door de directie of de door hen daarmee belaste organisatie-onderdelen (algemeen beheer, verpleegafdeling).

In het belang van de patiënten, hun familieleden en bezoekers verzoeken wij u de instructies van het medisch en verplegend personeel en de aanwijzingen van de medewerkers van de Fachklinik Bad Bentheim op te volgen.

Deze huisregels zijn bindend voor eenieder die de instelling binnentreedt dan wel verlaat. Zij zijn onderdeel van de voorwaarden voor opname.

Opmerking van de redactie: voor de eenvoud hebben wij in dit document alleen mannelijke aanduidingen (patiënt, bezoeker etc.) gebruikt. Wij hopen op en danken u voor uw begrip.

Stand: oktober 2015