notfall

U kunt ons te allen tijde bereiken onder

Tel. +49 5922 74-0
Fax +49 5922 74-743172

info@fk-bentheim.de

Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement

Uitgebreid aanbod aan verschillende menu's

U heeft de keuze uit meerdere menu's: menu 1 is een volledige maaltijd, menu 2 een voor het hart gezonde, calorie-arme maaltijd en menu 3 bestaat uit vegetarische gerechten. Tweemaal per week kan tijdens de lunch gekozen worden voor een vismenu. Menu 2 wordt bereid zonder varkensvlees en is speciaal geschikt voor cardiologische patiënten, voor mensen die willen afvallen en voor patiënten die lijden aan een reumatische aandoening. Dit menu is ook aan te bevelen voor wie om religieuze redenen geen varkensvlees eet.

Het saladebuffet en het ontbijt- en avondbuffet geven u de gelegenheid uw eigen voorkeuren te volgen. Daarbij maakt ons eigen"verkeerslichtsysteem" het onze patiënten gemakkelijk zelf vetarme en caloriebeperkte maaltijden samen te stellen. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de flyer met tips voor een gezonde voeding.

Gezonde voeding © Nikolai Wolff
Brood © Nikolai Wolff

Allergieën en intoleranties

Bij bewezen allergieën, voedselintoleranties of andere medische indicaties voor een speciaal dieet stemt het voedingsteam in overleg met de arts en de keukenleiding de voeding individueel af.

Houd er rekening mee dat wij hiervoor vooraf een medische verklaring van een specialist nodig hebben, met name bij aandoeningen zoals coeliakie, chronische inflammatoire darmziekten (CED) of voedselallergieën.

Alle voedingswaarden van de menu's worden berekend en allergenen en additieven worden gemarkeerd.

Maaltijdtijden

Maaltijdtijden

7.00 tot 9.00 uur

Tafel nr. 1–50 / 101–110: 12.00 uur
Tafel nr.: 51–100 / 113–123: 12.15 uur
(Bij behandelingen: lunchtijd tot 13.30 uur)

17.15 tot 18.45 uur

Wij verzoeken u vriendelijk om stipt en in nette, volledige kleding naar de eetzaal te komen.

Indien u op bepaalde dagen niet kunt deelnemen aan de maaltijd, verzoeken wij u dit tijdig te melden bij het kantoor van de eetzaal.

Vanwege het hoogwaardige en gezonde voedingsaanbod en de uitgebreide voedingsmedische begeleiding van de patiënten is onze keuken bekroond met het RAL-keurmerk "Kompetenz richtig Essen" (competentie op het gebied van gezond eten).